Ekrem Çulfa Dr Ekrem Çulfa Aile Evlilik Çift Terapistleri
  • Anasayfa
  • https://www.facebook.com/psikolojikdanismanlar
  • http://www.twitter.com/724psikoloji

Evlilik Terapistleri
Destek Hattı : +90 544 724 36 50

Tanışma ve Flört Dönemi
Tanışma ve Flört Dönemi Nedir? Kız ve Erkekler Bu Dönemde Nelere Dikkat Etmeliler.
Söz ve Nişanlılık Dönemi
Söz ve Nişanlılık Döneminde Eş Adaylarının Birbirini tanımaları için neler yapmalılar, Nelere Dikkat etmeliler.
Evlilik ve Ebeveynlik
Evliliğinizi daha sağlıklı yürümesi ve Daha iyi çocuklar yetiştirmek için yardımınıza hazırız.
Aldatma, Boşanma, Ayrılma
Aldatma ve Sonuç olarak Boşanma ve Ayrılma istenmeyen bir durumdur. Bu dönemi daha sağlıklı geçirmenize yardımcı olalım.
AİLE EVLİLİK KOÇU TELEFONU 0505 767 5885
İstanbul, Besiktaş, Nişantaşı, Psikolog
Kadıköy ,Bakırköy, Fatih, Mecidiyekoy
Hava Durumu
Site Haritası
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Saat
Takvim

Eşler Arasında Paylaşım

“Üç yaşındaki kızı ve ondan iki yaş büyük oğluyla birlikte uzun bir seyahate çıkmıştı. Yollarda çocuklara meyve, çikolata almak için sık sık durur, her defasında aldıkları şeyleri arka koltukta duran çocuklara uzatırken, kimin eli uzansa; “ al, bunu kardeşinle paylaş!” derdi. Bir gün yolun ikiye ayrıldığı bir yerde tereddüde düştü. Sağdaki yolu mu takip etmeleri gerekiyor, soldaki yolu mu derken, eşiyle arasında tartışma çıktı.

Direksiyonun başında o oturduğu için gaza bastı ve kendi dediği istikamette yola devam etti. Eşi onun bu hareketine çok içerledi, suratını astı ve başını yana çevirip onunla hiç konuşmadı. Aralarındaki gerginliği anlamış olacak ki, küçük kızları arkadan uzanıp annesini öptü ve dedi ki:

“al anneciğim, bunu babamla paylaş!”

Biz insanlar tek başına yaşayabilen varlıklar değiliz. Sosyal olma, bir gruba ait olma gibi ihtiyaçlarımız var; hayatta kalmak ve daha kaliteli yaşamak için başkalarına ihtiyacımız var. Başkalarıyla bir arada olmak ise her zaman çok kolay olmayabilir; bir takım gereklilikleri yerine getirmek önemlidir. Bunlardan bir tanesi de paylaşmaktır. Çocukluğumuzdan beri duyduğumuz ve belki de çocuklarımıza öğretmeye çalıştığımız bir değerdir. Peki, neyi paylaşmak?

O kadar çok şey  var ki paylaşılacak; maddi değerler, düşünceler, anılar, duygular. Ve paylaştıkça görürüz ki olumlu olanlar daha çok çoğalır; olumsuz olanların ise acısı hafifler.  Hiçbir şeyi paylaşmamak ise cimriliği doğurur; duygularını ifade etmede,  başkalarına destek sağlamada ve en önemlisi kendine yardım etmede cimrilik...

Her insan zor dönemler yaşamış olabilir. Kimileri neler yaşadığını anlatmaktan, duygularını paylaşmaktan çekinir. Her zorluğun kendisi üzerinden gelmeye çalışır. Bunun sonucunda yaşadığı güçlükler daha da artar; fakat paylaştığında karşı taraftan hissettiği sıcaklık ve empatiyle sıkıntısı hafifler, başka bakış açılarına açık olur. Bunun için paylaşılacak kişi ve onun tutumu ve tarzı çok önemlidir. Herkes aynı desteği ve ilgiyi sağlamayabilir. Bunun için uzmanlardan yardım almak daha etkilidir.

Eğer siz de yaşadıklarınızı paylaşmak konusunda sıkıntı yaşıyorsanız psikolojik destek alabilirsiniz. 


Online Psikolojik Destek Hattı : 
+90 544 724 36 50