Ekrem Çulfa Dr Ekrem Çulfa Aile Evlilik Çift Terapistleri
  • Anasayfa
  • https://www.facebook.com/psikolojikdanismanlar
  • http://www.twitter.com/724psikoloji

Evlilik Terapistleri
Destek Hattı : +90 544 724 36 50

Tanışma ve Flört Dönemi
Tanışma ve Flört Dönemi Nedir? Kız ve Erkekler Bu Dönemde Nelere Dikkat Etmeliler.
Söz ve Nişanlılık Dönemi
Söz ve Nişanlılık Döneminde Eş Adaylarının Birbirini tanımaları için neler yapmalılar, Nelere Dikkat etmeliler.
Evlilik ve Ebeveynlik
Evliliğinizi daha sağlıklı yürümesi ve Daha iyi çocuklar yetiştirmek için yardımınıza hazırız.
Aldatma, Boşanma, Ayrılma
Aldatma ve Sonuç olarak Boşanma ve Ayrılma istenmeyen bir durumdur. Bu dönemi daha sağlıklı geçirmenize yardımcı olalım.
AİLE EVLİLİK KOÇU TELEFONU 0505 767 5885
İstanbul, Besiktaş, Nişantaşı, Psikolog
Kadıköy ,Bakırköy, Fatih, Mecidiyekoy
Hava Durumu
Site Haritası
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar38.341538.4952
Euro43.605543.7803
Saat
Takvim
Aile Bireysel Çift Evlilik Terapisti Çocuk Ergen Pedagogu 0532 158 35 55
Bir Öğrencinin Neden Koçu Olmalıdır?
12/06/2018

Bir Öğrencinin Neden Koçu Olmalıdır?

 

Çocuklarımızın gelecekte huzurlu bir yaşam sürdürebilmeleri, kendi zekâ ve becerileri doğrultusunda başarı gösterecekleri uygun mesleği icra edebilmeleri, mutlu bir evlilik yapabilmeleri, sağlıklı nesiller yetiştirebilmeleri, toplumsal sağlığımız için en olumlu enerjileri üretebilmeleri için, sürekli sevgiyi sevmeyi ve kendilerini olumlayabilmeleri vb. için sürekli başarıyı hedeflemeleri ve “yaparım”,“başarırım” demeyi öğrenmeleri için her öğrencinin bir koça ihtiyacı vardır. Bu sayede mutlu bir gelecek inşa edebilmeleri için onlara bu yolculuklarında eşlik eden, onları başarıya ulaştıran teknikleri öğreten bir koç her zaman yol göstericidir. Koçlar geçmişe değil geleceğe yönelik çalışmalar yaparlar. Bir koç danışanının geleceğini en mutlu şekilde inşa etmesinde büyük bir aracıdır.

 

Her öğrencinin koçu olmalıdır;

 

-Çünkü öğrencimizin aile, okul vb. yaşantısında doğru iletişim kurabilmeyi öğrenmesi gerekir.

 

 Kurumunuza ait program, modül sınırlamalarını siz değil, otomasyonunuz takip etsin.-Çünkü öğrencimizin derslerinde başarılı olabilmesi için, başarıyı modellemeyi öğrenmesi gerekir.

-Çünkü öğrencimizin Hafıza Teknikleri sayesinde hafızasını geliştirmeye ihtiyacı vardır.

 

-Çünkü öğrencimizin Kuantum Sıçramasının ne olduğunu bilmeye ve uygulamaya ihtiyacı vardır.

 

-Çünkü öğrencimizin IQ ve EQ nedir öğrenmeye ihtiyacı vardır.

 

-Çünkü öğrencimizin odaklanamama durumu yaşadığında bu sorunu tamamen ortadan kaldıracak teknikleri bilmeye ihtiyacı vardır.

 

-Çünkü öğrencimizin en iyi öğrenme dalga boyunu bilip, bu frekansı ders çalışırken nasıl oluşturur bunu öğrenmeye  ihtiyacı vardır.

 

-Çünkü öğrencimizin özel müzikler ile IQ ve EQ’larını %20 yükseltip her ikisini de ahenk içerisinde nasıl çalıştırabileceklerini öğrenmeye ihtiyaçları vardır.

 

-Çünkü öğrencimizin Mozart dehasını yakından tanımaya ihtiyacı vardır.

 

-Çünkü öğrencinin temsil sistemini öğrenmeye ihtiyacı vardır.

 

-Çünkü öğrencinin çoklu zeka testi sayesinde 8 çeşit zekasından hangilerini daha etkin kullandığını bilmeye ihtiyacı vardır.

 

-Çünkü öğrencinin sınav kaygısını yenmeye ihtiyacı vardır.

 

-Çünkü öğrencinin düzenli ders çalışma alışkanlıkları edinmeye ihtiyacı vardır.

 

-Çünkü öğrencinin test soruları çözüm tekniklerini öğrenmeye ihtiyacı vardır.

 

-Çünkü öğrencilerin Turlama Tekniğini (bu sayede sınavda zamanı doğru kullanıp, güven sarsıcı sorulara karşı nasıl korunacağını öğretir) öğrenmeye ihtiyacı vardır.

 

 Öğrenci Koçluğu Nedir?Sınavlara hazırlık, özellikle SBS ve YGS – LYS’ye hazırlık süreci programlanarak yürütülmesi gereken bir süreçtir. Sınavlara hazırlanmak için sadece bilgi sahibi olmak yeterli değildir, öğrenci stres, korku ve endişe duygularıyla var olan bilgisine sınav esnasında ulaşamayabilir.-Öğrenmenin daha güvenilir değerlendirilmesini sağlar.-Öğrencilerin hatırlama, düşünme, problem çözme ve akademik başarısını artırır.-Pek çok zeka kullanarak öğrenme, kendine güven duygusunu geliştirir.-21. yüzyıla uygun olarak bireyleri yaşama, iş hayatına ve sürekli öğrenmeye hazırlar.-Tüm öğrencilere eşit öğrenme olanağı sağlar.-Öğrenme yetersizlikleri yerine öğrenme farklılıklarını anlamayı sağlar.-Eğitim programının bir parçası olarak kişisel ve sosyal gelişim sağlar.

 

 Öğrencilere verilen eğitimleri(terapileri) MEBBİS"e otomatik aktarın.

Her öğrencinin koçu olmalıdır;-Çünkü öğrencimizin derslerinde başarılı olabilmesi için, başarıyı modellemeyi öğrenmesi gerekir.-Çünkü öğrencimizin Hafıza Teknikleri sayesinde hafızasını geliştirmeye ihtiyacı vardır.-Çünkü öğrencimizin Kuantum Sıçramasının ne olduğunu bilmeye ve uygulamaya ihtiyacı vardır.-Çünkü öğrencimizin IQ ve EQ nedir öğrenmeye ihtiyacı vardır.-Çünkü öğrencimizin odaklanamama durumu yaşadığında bu sorunu tamamen ortadan kaldıracak teknikleri bilmeye ihtiyacı vardır.-Çünkü öğrencimizin en iyi öğrenme dalga boyunu bilip, bu frekansı ders çalışırken nasıl oluşturur bunu öğrenmeye  ihtiyacı vardır.-Çünkü öğrencimizin özel müzikler ile IQ ve EQ’larını %20 yükseltip her ikisini de ahenk içerisinde nasıl çalıştırabileceklerini öğrenmeye ihtiyaçları vardır.-Çünkü öğrencimizin Mozart dehasını yakından tanımaya ihtiyacı vardır.-Çünkü öğrencinin temsil sistemini öğrenmeye ihtiyacı vardır.-Çünkü öğrencinin çoklu zeka testi sayesinde 8 çeşit zekasından hangilerini daha etkin kullandığını bilmeye ihtiyacı vardır.-Çünkü öğrencinin sınav kaygısını yenmeye ihtiyacı vardır.-Çünkü öğrencinin düzenli ders çalışma alışkanlıkları edinmeye ihtiyacı vardır.-Çünkü öğrencinin test soruları çözüm tekniklerini öğrenmeye ihtiyacı vardır.-Çünkü öğrencilerin Turlama Tekniğini (bu sayede sınavda zamanı doğru kullanıp, güven sarsıcı sorulara karşı nasıl korunacağını öğretir) öğrenmeye ihtiyacı vardır.

 

 Bireysellleştirilmş Eğitim Proğramını(BEP) kolayca hazırlayın.

Kaynaklar:  http:// www.ekremculfa.com ve http://www.ogrencikocu.biz

 

 Dr. Ekrem Çulfa Çocuk Ergen Aile Evlilik DANİSMA Hattı 05447243650



612 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ÇİFTLER ARASI KÜSLÜK, DARGINLIK, ALINGANLIK VE KIRGINLIKLAR NASIL ÇÖZÜLÜR ÖNERİLERİNİZ NELERDİR? - 25/01/2025
Çiftler arasında yaşanan küslük, dargınlık, alınganlık ve kırgınlıklar, ilişkilerde sıkça karşılaşılan sorunlardır. Bu tür durumlar, doğru iletişim ve anlayışla çözülebilir. İşte bu tür sorunları çözmek için bazı öneriler:
TÜKENMİŞLİK SENDROMU'NDAN ÇIKMAK VE ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİKTEN KURTULMAK - 20/01/2025
Tükenmişlik ve öğrenilmiş çaresizlik, bireylerin iş, eğitim ve kişisel yaşamlarında karşılaştıkları kronik stres ve başarısızlık deneyimleri sonucu ortaya çıkan psikolojik durumlardır.
FERDİ TAYFUR & ARABESK ŞARKILARI’ NIN TOPLUMUMUZA KATTIĞI PSİKOLOJİK, PEDAGOJİK, SOSYOLOJİK VE MİLLİ - 06/01/2025
Ferdi Tayfur, Türk arabesk müziğinin önemli temsilcilerinden biridir ve eserleri, toplumsal duyguları, aşkı, ayrılığı ve yaşamın zorluklarını derin bir şekilde yansıtır.
KARISI İLE BİR TAKIM HATALAR YAPIP PİŞMAN OLAN KOCA, DEĞİŞİR Mİ? 🤔 - 23/12/2024
Karısı ile çeşitli hatalar yapıp pişman olan bir erkeğin değişip değişmeyeceği konusu, psikoloji ve sosyoloji alanlarında önemli bir yer tutar. Bu konuda yapılmış literatür taraması, birkaç ana tema etrafında şekillenmektedir:
"UYUYAMIYORUM, YİYEMİYORUM VE İÇEMİYORUM" - 09/12/2024
"Uyuyamıyorum, yiyemiyorum ve içemiyorum" gibi durumlar, genellikle stres, kaygı veya depresyon gibi psikolojik sorunlarla ilişkilidir.
KONUŞMA NARSİSTLİĞİ - 29/11/2024
Konuşma narsisliği, kişinin kendisini başkalarından üstün görerek sürekli konuşma ihtiyacı duyması, dinlemeyi reddetmesi ve sohbeti kendi üzerine çekme eğiliminde olmasıdır.
ÖZSEVGİ & KARI-KOCA SEVGİSİ - 18/11/2024
Özsevgi ile eşimize olan sevgi dengesini nasıl dengeleriz?, Bunun için neler yapmalıyız?, Neler yapmamalıyız?
"İLİŞKİLERİNİZİ ÖLDÜREN 5 ŞEY: - 03/11/2024
1. Karşı tarafı değiştirmeye çalışmak, 2. Onu anlamak için artık çaba sarf etmemek,
ŞEHİTLİK - 27/10/2024
Şehit Olma Nedir?, Şehitlik Mertebesine Nasıl Ulaşılır?, Şehit Olmanın Psikolojik, Pedagojik, Sosyolojik, Milli Manevi Yorumları Nelerdir?,
 Devamı